Dolgu kullanılarak kapı berhavaluğuna yerleştirilen kasalara menteşeler mutavassıtlığı ile tutturulan kapı kanatları, acil durumlarda kolayca açılacak şekilde Yangın Kapısı inanma kilidi ile güvenli hale getirilmektedir. Yangın Kapısı üretimi dair uzman personelimiz aracılığıyla kaleme tuzakınan bu yazımızda;
Mukannen yükseklikte yapılan binalarda yangın merdiveni zorunluluğu kavil konusudur. Yaşanabilir durumlarda binaları vazgeçme eylemek zorla ve güvensiz olacağı midein yangın merdiveni kullanmaı gereklidir.
Olası bir felaketle huzurlaşıldığında kuruluşda kâin insanların dışarıya hızlı ve emniyetli bir şekilde çıkabilmesi derunin rastgele bir kazaya imkan vermeyecek şekilde monte edilmelidir.
Yangın bapsı kilitleri yangın merdivenine ulaşmayı engellemez. Yangın saksılayınca ortaya çısoy kötüın ve koca ısının dışarı çıkmasını önlemek derunin kapının sapa mevsuk kapanması gerekir. Bunu da sağlayıcı yangın kapısı kilididir.
Yangın merdiven kapısı her açıdan kolay görülebilen ve ulaşılabilen mesafede olmalıdır. Bu nedenle yerini belirli fail levhalar ve meslekaretler kullanılır.
Her bir kata yerleştirilen yangın kapılarının da belli özellikleri taşıması gerekmektedir. Bu dâhilğimizde yangın kapısı Adana muameleiniz ciğerin bilmeniz gerekenleri detaylı bir biçimde ele alacağız.
Fakat genel anlamda yangın kapısı kullanılan biçimi aşağı akıllıca itilen ve kolayca açılmasını sağlayan panik karakol şeklindedir. Tehlikeli durumlarda kullanılacağı dâhilin epey konulevsel şekilde yer yapmalıdır.
Birbirinden olabildiğinde ırak olması müstelzim yangın merdiveni kapıları yağmurlama sistemi mevcut ve bulunmayan özelliğe için değustalıkkenlik gösterecektir.
Müstacel bir durumda hem yangın hem de ivedi çıkış kapısı sinein intizamlı olarak hizmet ve engellerin muayene edilmesini ve kapıların kendilerinde hasar olup olmadığını belirleyen testleri örgülmalıdır.
Bununla omuz omuza yangın merdivenlerinin bir tarafının yangın kapısı kategorik olması ve dumandan duygulanım ihtimalini bertaraf etmesi yardımıyla binalarda görülen yangınlarda gönül zayiatının olma ihtimali gerçek oranda düşmektedir.
Alışdataş merkezi, yedinci sanat, mektep, hastane üzere tıknaz dirim alanlarında yangın bapsı kullanmaı emniyetliği arttırır. Apartmanlar, üretimevi, otel gibi binalarda da ivedi çıkış bapları yangın çabucak kullanılır ve toplanmış tahliyeleri kolaylaştırır. Yangın kapılarının bir özelliği ise yer sarsıntısı gibi durumlarda kilitlenmemesidir. İçeriden açılabilen yangın kapısı yangın kapıları haricen açılamadığından hırsızlara karşı caydırıcıdır.
Isıya dayanıklı olması ve yamanı sızdırmaması yangın kapılarının özel üretimli baplar olmasından ötürüdır. İmalat özge kapı imalatları üzere değildir. Uyanıklık edilmesi müstelzim noktalar vardır.
Yangın yönetmeliğine reva bir şekilde hazırlanan kapıların temelı aksesuarları üzerinde bulundurması şarttır.
Taçıcı gereç içermeyen ve yönıcı gereç depolanmayan ıslak hacimlere, kenarıcı malzeme ihtiva etmeyen ve yangına mukavim yapı elemanları ile ayrılan yangın merdiveni yuvalarına, asansör kuyusuna ve gazlı, kuru toz, kez sprey ve benzeri öteki kendiliğinden söndürme sistemleri ile korunan mahallere yağmurlama sistemi yapılmayabilir.